Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


Успішно проведено перший семінар з підвищення кваліфікації нотаріусів, консультантів нотаріусів

Успішно проведено перший семінар з підвищення кваліфікації нотаріусів, консультантів нотаріусів

16-17 лютого 2023 року Київським відділенням Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» відповідно до Плану-графіка підвищення кваліфікації нотаріусів, консультантів державних нотаріальних контор, нотаріусів державних нотаріальних архівів, помічників приватних нотаріусів на 2023 рік, затвердженогоДепартаментом нотаріату Міністерства юстиції України, успішно проведений перший семінар на тему: «Актуальні питання нотаріату та нотаріальної діяльності».

На початку заходу учасників семінару привітав заступник директора – завідувач Київського відділення доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Владислав Федоренко. В. Федоренко висловив щиру вдячність за довіру до авторитету Національного наукового центру«Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» - провідної судово-експертної установи України, яка цього року відмічає свій 100 річний ювілей.

Також було зазначено, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2022 р. № 691-р «Про реорганізацію Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України» та наказу Міністерства юстиції України № 4528/5 від 14.10.2022 «Про реорганізацію Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України шляхом приєднання» Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України приєднався (далі – ІППО) до Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України.

То ж, Київське відділення нині істотно посилене досвідченими працівниками реорганізованого ІППО Мін’юсту та продовжує його кращі традиції навчальної та просвітницької діяльності. Для проведення занять залучаються досвідчені фахівці Міністерства юстиції України, закладів вищої освіти, наукових установ, органів державної влади, установ, підприємств і організацій, громадських об’єднань.

Під час семінару «Актуальні питання нотаріату та нотаріальної діяльності» учасники розглянулипитання посвідчення нотаріусами аграрних розписок; статусу нотаріуса, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу; державної реєстраціїнотаріусами речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; посвідчення іпотечних договорів та ін.

Семінар отримав позитивну оцінку з боку слухачів, які визнали дебют Київського відділення з підвищення кваліфікації нотаріусів успішним.