Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


У ННЦ ІСЕ відбулися урочистості з нагоди 155-річчя від дня народження видатного криміналіста, науковця, Заслуженого професора Миколи Сергійовича Бокаріуса

У ННЦ ІСЕ відбулися урочистості з нагоди 155-річчя від дня народження видатного криміналіста, науковця, Заслуженого професора Миколи Сергійовича Бокаріуса

У ННЦ «ІСЕ ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» відбулися урочистості з нагоди 155-річчя від дня народження видатного криміналіста, науковця, Заслуженого професора Миколи Сергійовича Бокаріуса.

Захід відкрив директор ННЦ ІСЕ Сергій Тюлєнєв: "Для мене як керівника установи — велика честь відкрити сьогоднішній захід, присвячений 155-й річниці від дня народження видатного вченого. Микола Бокаріус завжди був, є та залишатиметься прикладом для наслідування у професійній діяльності для всіх працівників Центру, адже він був особистістю , яка поєднувала професійність науковця, експерта-практика, криміналіста з високими людськими якостями".

Сергій Анатолійович повідомив, що зранку разом із представниками Центру взяв участь у церемонії покладання квітів на меморіальному комплексі на місці поховання
М.С. Бокаріуса.

До участі в заході долучився та виступив із вітальною промовою заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, який відзначив беззаперечний внесок М. С. Бокаріуса в судову експертизу та криміналістику нашої країни й висловив вдячність керівництву та всьому колективу установи за дотримання традицій, започаткованих видатним науковцем.

Зворушливим для колективу стало відеозвернення до працівників Центру від славетного роду професора його онука — Сергія Бокаріуса, який мешкає у Сполучених Штатах Америки.

Із промовами з ушануванням пам’яті та результатів багатогранної праці видатного професора виступили: завідувач кафедри криміналістики Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Віктор Шевчук, професор кафедри патологічної анатомії та судово-медичної експертизи Харківського національного медичного університету Сергій Ромаєв, заступниця начальника Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи Олена Малихіна, голова Харківського товариства судових медиків і криміналістів імені професора Миколи Миколайовича Бокаріуса Ігор Козаченко, керівник адвокатського об’єднання «Мельник та Партнери» Валентин Мельник і заступниця директора з наукової роботи ННЦ ІСЕ Елла Сімакова-Єфремян, яка презентувала монографію, видану з нагоди 155-ї річниці від дня народження Миколи Бокаріуса (автори: директор Центру Сергій Тюлєнєв і завідувач сектору дослідження зброї та вибухотехнічних досліджень Віталій Нікітюк).

Учасникам заходу презентовано документальний фільм, присвячений 155-річчю від дня народження Заслуженого професора, який справив на всіх неабияке враження, адже відобразив неймовірний і тернистий життєвий шлях Миколи Бокаріуса.

Після завершення заходу керівництво Центру та гості поклали квіти до пам’ятника Миколі Бокаріусу, спорудженого на вході до Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Ми шануємо пам’ять Заслуженого професора Миколи Сергійовича Бокаріуса й завжди будемо вдячні за його неперевершений внесок у судову експертизу та криміналістику.