Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


Обстеження Київського метрополітену фахівцями ННЦ «ІСЕ ім. Засл. проф.  М. С. Бокаріуса»

Обстеження Київського метрополітену фахівцями ННЦ «ІСЕ ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса»

3 січня 2024 року експерти Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» разом з експертами Науково-дослідного центру судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності та фахівцями Харківського метрополітену вже втретє оглянули тунель метрополітену між станціями метро «Деміївська» та «Либідська».

При огляді було встановлено, що в тунелі змонтовано тимчасові підсилюючі конструкції, які можуть сповільнювати погіршення ситуації. Продовжується нагнітання закріплюючих розчинів. Але ситуація не покращилась. Вода продовжує потрапляти в тунель.

Експерти затребували у органа досудового розслідування вичерпний перелік проєктної, виконавчої та іншої документації, яка необхідна для проведення експертизи. Дана документація має великій об’єм. Вона міститься безпосередньо у КП «Метрополітен».

Комісія в першу чергу вивчає відповідність дій посадових осіб вимогам нормативних актів з експлуатації та утримання в належному технічному стані тунелю метрополітену до виявлення пошкоджень, своєчасність необхідних оцінок пошкоджень, їх наслідків та відповідних заходів з виправлення аварійної ситуації.

Під час проведення експертних оглядів відібрані зразки ґрунту, води, наростів для проведення досліджень в лабораторних умовах.

На жаль, документи в повному обсязі на даний час експертам не надано. Для прискорення проведення експертизи  фахівці паралельно проводять дослідження в лабораторних умовах. Експертиза буде виконана у якомога стислі сроки (орієнтовно 2 тижні) після отримання необхідних матеріалів.