Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


Національному науковому центру  «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» - 100 років

Національному науковому центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» - 100 років

9 листопада 2023 року у столиці України на базі Міністерства юстиції України відбулися заходи з відзначення 100-річного ювілею Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса». 

Привітати колектив установи та  директора Центру – Сергія Тюлєнєва завітало багато гостей, партнерів і колег, як українських так й іноземних.

Із вітальними словом виступив заступник Міністра юстиції України Андрій Гайченко, який у своїй промові зосередив увагу на досягненнях працівників Центру та їхніх стійкості й наполегливості у вирішенні багатьох проблемних питань сьогодення, що виникають під час здійснення судово-експертної діяльності. До привітань долучилися директорка Департаменту експертного забезпечення правосуддя Мін’юсту Наталія Ткаченко, представники інших органів державної влади, Національної поліції України, Державного бюро розслідувань, прокуратури та інших правоохоронних органів, судової влади країни, керівники експертних установ системи Мін’юсту, Міністерства внутрішніх справ України та  Служби безпеки України, закладів вищої освіти та  наукової спільноти держави. 

З нагоди визначної події в історії Центру гостям заходу презентовано ювілейні видання установи,  ювілейну монету Нацбанку України та погашену поштову  марку і конверт, видані до 100-річчя ННЦ ІСЕ. 

Надійшли й відеопривітання від іноземних друзів та партнерів Центру, зокрема, нащадків засновника установи – Миколи Сергійовича Бокаріуса, які беруть активну участь у житті ННЦ ІСЕ: Сергія Бокаріуса, Семена Сагайдачного й Антоніни Сагайдачної. Колективу надзвичайно приємно, що  вони звернулися до працівників Центру рідною  українською мовою, хоча все життя мешкають в Америці. 

Безмежно вдячні за  відеозвернення Міністерки юстиції Латвії пані Інеси Лібіня- Егнере, а також голови правління Європейської мережі судово-експертних установ (ENFSI) – Доріана  Керзана.

Безпосередньо до Києва, аби привітати колектив ННЦ ІСЕ, прибули зарубіжні колеги, серед яких: Івар Пріс – директор Естонського інституту судової експертизи, Яніс Грасіс – декан юридичного факультету Ризького університету імені Страдиня, Інга Беніна – керівниця підрозділу Ризького університету імені Страдиня, Мирослав Радоїчич – тимчасово повірений у справах Чорногорії в Україні. У заході в режимі онлайн узяв участь наш колега із Чорногорії – Александар Іванович.

На заході відбулася урочиста церемонія вручення  дипломів почесного професора ННЦ ІСЕ – Президенту Національної академії правових наук України, академіку НаПрНУ Володимиру Журавлю, Першому віцепрезиденту НАПрНУ, академіку Олександру Бандурці, академіку НАПрНУ Валерію Шепітьку та професору з Чорногорії – Александару Івановичу. 

Особливе враження на гостей справили ювілейні фільми про діяльність Центру та його колектив. Сьогоднішній захід відбувся в умовах війни. Багато судових експертів доєднались до лав Збройних сил України та героїчно захищають незалежність нашої держави. У своєму відеозверненні вони разом із поетом Сергієм Жаданом продекламували  його вірш про події, що відбуваються у нашій країні. 

Цей ювілей є свідченням нашої стійкості та здобутків. Ми ще неодноразово доведемо всьому світові свою відданість гаслу: «Сумлінне служіння істині»!

Слава Україні! Героям слава! 

Якнайшвидшої Перемоги нам усім!