Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


Київське відділення продовжує проведення семінарів з підвищення кваліфікації нотаріусів

Київське відділення продовжує проведення семінарів з підвищення кваліфікації нотаріусів

20–24 лютого 2023 року на базі Київського відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» (далі – Київське відділення) для нотаріусів, консультантів державних нотаріальних контор, державних нотаріальних архівів, помічників приватних нотаріусів проводитьсясемінар за темою: «Порядок вчинення окремих видів нотаріальних дій. Зміни в чинному законодавстві та нотаріальна практика».

Згідно з Розпорядженням Кабміну України від 05 серпня 2022 р. № 691-р «Про реорганізацію Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України» та відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 4528/5 від 14.10.2022 «Про реорганізацію Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України шляхом приєднання» Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України приєднався (далі – ІППО) до Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України. Це дозволилоістотно посилити Київське відділення кваліфікованими працівниками реорганізованого ІППО Мін’юсту для проведення семінарів і навчання судових експертів, нотаріусів і інших категорій працівників.

Під час семінару «Порядок вчинення окремих видів нотаріальних дій. Зміни в чинному законодавстві та нотаріальна практика» досвідчені учені та практики у сфері нотаріату викладають наступні питання:

- щодо зміни до Правил ведення нотаріального діловодства. Оформлення справ для архівного зберігання;

- актуальні питання оформлення спадщини;

- застосування положень міжнародних договорів в роботі нотаріусів;

- посвідчення нотаріусами аграрних розписок; нотаріус як суб’єкт первинного фінансового моніторингу; державна реєстрація нотаріусами речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; посвідчення іпотечних договорів;

- правочини щодо земель сільськогосподарського призначення;

- порядок та особливості посвідчення окремих видів правочинів, вчинення інших нотаріальних дійetc.

На початку заходу слухачів традиційно привітав Владислав Федоренко, заступник директора – завідувач Київського відділення, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України. У своєму привітання він висловив повагу до слухачів і лекторів, які не зважаючи на воєнний стан, прикладають зусиль для підвищення кваліфікації нотаріусів, консультантів державних нотаріальних контор, державних нотаріальних архівів, помічників приватних нотаріусів.

Запрошуємо всіх охочих брати участь у наших навчальних семінарах! З Планом-графіком проведення можна ознайомитись за посиланням https://www.bokariuskyiv.com/blog/categories/навчання