Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Адреса: м. Харків, вул. Золочівська, 8-А

Телефон: +38 (057) 372-12-20

E-mail: au.gro.esicnn%40esicnn

  • UA

  • EN

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»


IV Всеукраїнський форум судових експертів

IV Всеукраїнський форум судових експертів

7 червня 2024 року у змішаному форматі (онлайн на платформі ZOOM та офлайн у Львові) відбувся IV Всеукраїнський форум судових експертів, організований Дніпропетровським науково-дослідним інститутом судових експертиз за ініціативи Міністерства юстиції України.

Незважаючи на війcькову агресію рф проти України, це уже четвертий форум, покликаний розв’язати нагальні проблеми судової експертизи. Цьогоріч захід присвятили збереженню наукового й кадрового потенціалу в судово-експертній діяльності в умовах правового режиму воєнного стану.

Вітальною промовою захід відкрив директор ДніпроНДІСЕ Сергій Розумний. Привітали учасників заходу й поважні гості: заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, директорка Департаменту експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції України Наталія Ткаченко, директорка ЛНДІСЕ Марія Зелінська, директор КНДІСЕ Олександр Рувін, директор ОНДІСЕ Дмитро Кішко, директор Науково-дослідного центру судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Михайло Можаєв, директор Науково-дослідного центру незалежних судових експертиз Андрій Свінцицький; директор Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ Юрій Чечіль, представники правоохоронних органів, судів, закладів вищої освіти, правники, а також  іноземні партнери з Польщі та Литви.

Від Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» у відкритті форуму взяв участь директор Сергій Тюлєнєв.

До науково-практичної конференції в онлайн-форматі долучились понад 100 учасників.

У другій частині форуму партнери ТОВ «Хімлаборреактив», ТОВ «АЛТ Україна Лтд», лабораторія комп’ютерної криміналістики CYBERLAB розповіли про напрями діяльності своїх організацій, презентували новітнє обладнання, зокрема з контролю якості матеріалів, споруд, бомбосховищ тощо. Представники судово-експертної спільноти, правоохоронної та судової системи, виконавчої та законодавчої гілок влади, наукового середовища та юристів-практиків узяли участь у фаховій дискусії.

У третій частині заходу завідувачка лабораторії мистецтвознавчих, лінгвістичних та психологічних досліджень ННЦ ІСЕ Євгенія Ковкіна   розкрила у своїй доповіді проблеми лінгвістичної експертизи як засобу доказування у справах про корупцію.

Під час панельної дискусії розглянули важливі питання щодо напрямів підготовки кадрів та механізму збереження наукового потенціалу судово-експертної діяльності в умовах воєнного стану, обговорили проблеми розвитку судової експертизи в Україні загалом та інші актуальні питання.

Форум пройшов на високому науковому рівні. Учасники мали змогу обмінятися досвідом та запропонувати шляхи розв’язання проблем судово-експертної діяльності.

Разом ми переможемо! Слава Україні!